5Cats

Therapievoorwaarden advies kattengedrag

1. Starten van de behandeling

Voordat wij een behandeling starten, moet er een diagnose van uw dierenarts bekend zijn. Dit geldt niet bij angst, socialisatie problemen en stress.

2. Voorwaarden bij bezoek aan huis

Bij bezoek aan huis vragen wij u door te geven of uw kat een besmettelijke aandoening [virussen, bacteriën, schimmels, parasieten] heeft, dit er voorkoming van het overbrengen van besmettingen naar andere katten. Wij vragen van u uw kat jaarlijks te enten, te ontwormen [4x per jaar, dit geldt ook voor de binnenkatten], en de bescherming tegen vlooien moet 1x per maand gebeuren. Uw dierenarts kan u informeren over de juiste inzet van geneesmiddelen. Gezien de risico’s bij het bezoeken van zwangere katten en cattery’s geven wij er de voorkeur aan voorzien te worden van beeldmateriaal van het gedragsprobleem, dit om overdracht van ziektekiemen zoveel mogelijk te voorkomen.

3. Medicatie

Voor honden zijn diverse geneesmiddelen in omloop, zoals Clomicalm, die ingezet kunnen worden en waar ook onderzoek naar is gedaan. Helaas geldt dit niet voor katten, er bestaat geen gedragsmedicatie voor katten. De medicatie die wel wordt gegeven zijn bestemd en getest op mensen en/of zijn speciaal voor honden.

4. Succesfactor bij behandeling

Van belang is dat u niet te lang wacht als u een gedragsprobleem constateert bij uw kat. Snel handelen betekent een snellere kans op een succesvolle behandeling. Zeker als u ook achter het behandelplan staat en deze trouw uitvoert. Ook uw inzet is en blijft van belang.

Stichting 5Cats Opvang voor katten met een handicap
Katendrechtsestraat 348
3072 NX Rotterdam
tel.: 06 510 74 520