5Cats

Advies kattengedrag

Behandeling van gedragsproblemen bij katten

Bij gedragproblemen bij katten moet u denken aan

Agressie van katten naar mensen of andere katten zoals: krabben, blazen, grommen, in mensen hun benen hangen, agressief spelen of gevechten tussen katten onderling, te veel of te weinig eten.

De problemen waarbij gedragstherapie voor katten goede resultaten geeft zijn o.a.

  • Agressie van katten
  • Kat-kat agressie
  • Kat-mens agressie
  • Onzindelijkheid van katten
  • Krabben van katten
  • Sproeien van katten
  • Angstgedrag van katten

en nog veel meer...

U kunt het formulier ‘Advies kattengedrag’ per email aanvragen (klik hier voor het aanvragen van desbetreffende formulier)  

Hier vindt u achtergrondinformatie over de gedragsproblemen van katten die behandeld kunnen worden, de therapie[ën] die toegepast worden en de inzet en motivatie die van de eigenaar[s] wordt verwacht.

Meer en meer worden er naast gezondheidsproblemen ook gedragsproblemen geconstateerd bij katten, maar waar moet u dan naar toe? Als je een hond hebt dan is de weg zo gevonden, voor honden is er voldoende kennis en ervaring om gedragsproblemen op te lossen of te voorkomen. Door meer onderzoek naar het gedrag van katten zijn er meer mogelijkheden om vroegtijdige gedragsproblemen bij katten te [h]erkennen en aan te pakken.

Gedragstherapie voor katten heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, veel gedragsproblemen van katten zijn behandelbaar, maar eerst moet een lichamelijk oorzaak uitgesloten worden door uw dierenarts. Voordat wij uw kat in behandeling nemen dient uw dierenarts een diagnose gesteld te hebben, daar er diverse aandoeningen zijn die gedragsproblemen bij katten kunnen veroorzaken.

Extra zorg bij gedragsprobleem
5Cats is een adviesbureau dat zich bezig houdt met het gedrag van katten. Wij maken als dit nodig is, als extra ondersteuning gebruik van Bach-Bloesemremedies.
       
Bij extra zorg  moet u denken aan

De verzorging van angstige, agressieve, onzindelijke katten.  Bij angst en agressie van katten wordt er met de verzorging rekening gehouden en zal de kat op gepaste wijze benaderd worden. Bij onzindelijkheid van de kat zal extra schoongemaakt worden.

                 

En dan nog dit ..
Wettelijk is geregeld dat alleen dierenartsen dieren mogen ‘behandelen’. Dit houdt in dat ik geen medische diagnose kan en mag stellen. Hiervoor verwijs ik u dan ook door naar uw dierenarts.

Daar waar op de website gesproken wordt over ‘de behandeling’, wordt de alternatieve behandeling bedoeld. Deze is specifiek gericht op het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het dier en daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling van een dierenarts.

Stichting 5Cats Opvang voor katten met een handicap
Katendrechtsestraat 348
3072 NX Rotterdam
tel.: 06 510 74 520