5Cats

Medische voorwaarden

Leest u deze voorwaarden aandachtig door, aangezien ze van grote invloed kunnen zijn op de gezondheid van uw katten en op die van andere katten. Voor de veiligheid en gezondheid van uw katten is het belangrijk dat u deze medische informatie doorneemt.

Vraag uw dierenarts/en om alle beschikbare medische informatie aan ons toe te sturen. Als uw kat bepaalde lichamelijke aandoeningen heeft kan dat verband houden met het gedrag. Verder is voor ons ook de exacte datum van belang waarop de dierenarts voor lichamelijke klachten is geraadpleegd, en welke klachten dat betrof. Tevens zijn de onderzoeksuitslagen en diagnoses voor ons belangrijk, omdat dit het gedrag kan beïnvloeden.

WIJ HEBBEN DE MEDISCHE DOSSIERS/paspoorten VOOR HET HUISBEZOEK NODIG, VAN AL UW KATTEN.

Aangezien we van huis naar huis gaan is het belangrijk dat uw katten de volgende aandoeningen (zoals zoönosen) niet hebben:

1. Voorzorgsmaatregelen

Alle dieren waarbij bezoek gedaan wordt dienen correct te zijn ingeënt (jaarlijks), ontwormd (4x per jaar, ook binnenkatten) (Drontal, Milbemax Advantage), en beschermd tegen vlooien (1x per maand) (Frontline Combo, Stronghold of Advantage). In geval van gezondheidproblemen dient dit vooraf aan de bezoeker (kattenoppas of katten gedragsadviseur) gemeld te worden. Dieren met gezondheidsproblemen worden als laatste van de dag bezocht door de kattenoppas/Katten gedragsadviseur.

Vaccineren, ontwormen, ontvlooien
Dus: katten moeten om in aanmerking te komen voor een bezoek jaarlijks gevaccineerd zijn en 4x per jaar ontwormt worden en beschermd tegen vlooien.

2. Virussen
Als uw kat een virus heeft, vraag uw dierenarts dan het medisch dossier aan ons toe te sturen. De weerstand van uw kat is zwakker op dat moment. Daarom is het goed om dit eerst te overleggen, alvorens een huisbezoek af te spreken.

3. Bacteriën
Dieren met een normale weerstand en zonder wonden zullen hier geen problemen van ondervinden

4. Schimmels
Zitten overal, dieren met een normale weerstand zonder wonden zullen hier geen problemen van ondervinden. Langharige dieren zijn gevoeliger voor schimmels.

5. Parasieten
Kam uw katten met een vlooienkam, er mogen geen vlooienpoepjes of levende vlooien op de kam zitten. U kunt uw kat evt. een week voor het huisbezoek nog extra ontvlooien met een goed middel van de dierenarts.

6. Jonge dieren, oude dieren, zieke dieren en zwangere katten
Deze dieren zijn gevoeliger zijn voor infecties. Na vaststelling van een immuun aandoening dient overleg met een dierenarts plaats te vinden om deze dieren maximaal te beschermen.

N.B.:  Betreffende het ontwormen en het ontvlooien van de katten zijn we zeer streng. Heeft dit niet plaatsgevonden en wordt dit niet doorgegeven en worden er andere katten ziek dan bent u verantwoordelijk en komen de kosten van het ontwormen en ontvlooien voor uw rekening. Dus graag bewijs dat de katten tijdig behandeld zijn.

Stichting 5Cats Opvang voor katten met een handicap
Katendrechtsestraat 348
3072 NX Rotterdam
tel.: 06 510 74 520