5Cats

Bach-Bloesemremedies voor katten

Bach-Bloesemremedies voor katten is een geneeswijze die zich richt op het gehele dier. Door een disbalans in het lichaam kunnen er ziekten ontstaan. Houdt deze disbalans langer aan dan kunnen er naast fysieke ook mentale problemen ontstaan. Belangrijk is dat niet naar de ziektebeeld wordt gekeken, maar naar de emotionele gesteld van het dier dat behandeld wordt.
 
Bach-Bloesemremedies voor katten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten, extracten van bloemen, planten, bomen of struiken. En zijn goed te gebruiken in combinatie met andere voorgeschreven middelen, zonder de werking te verstoren.
 
De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van een aantal zaken, bij directe behandeling van het probleem zal er snel een verbetering worden gezien. Bij chronische problemen van katten, kan de behandeling wat langer duren. Dit laatste hangt ook af van wat er behandeld gaat worden, de symptomen of het de structurele problemen. Bij het optreden van verbetering is het advies om de remedies nog enkele weken te blijven gebruiken.
 
Bach Bloesemremedies voor katten worden klaargemaakt in een gebruiksflesje van 30 ml, dit flesje dient men koel te bewaren.
 
Er zijn 38 remedies ontdekt door Dr. Edward Bach, die een bepaalde emotie of gemoedstoestand horen. De Bach-Bloesemremedies kunnen ook als een type remedie gebruikt worden.
 
De Bach-Bloesems zijn onderverdeeld in groepen:
 
1. Uw zorg overwinnen [Angst]
2. Ken uzelf [Onzekerheid]
3. Leef bij de dag [Onvoldoende interesse in het hier en nu]
4. Maak contact met anderen [Eenzaamheid]
5. Blijf bij jezelf [Overgevoeligheid]
6. Vind hoop en vreugde [Moedeloosheid en wanhoop]
7. Leven en laten leven [Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen]
Stichting 5Cats Opvang voor katten met een handicap
Katendrechtsestraat 348
3072 NX Rotterdam
tel.: 06 510 74 520